Oulun liikuntadiplomilla liikettä arkeen

Oulun kaupungin alakoululaisten käyttöön tuotettu liikuntadiplomi on saatavilla kaikkien käyttöön paperisena versiona. Liikuntadiplomi koostuu erilaisista liikunta- ja leikkitehtävistä, jotka ovat kaikki oppilaiden itse keksimiä. Ideoiden kerääminen aloitettiin Hiukkavaaran koululla ja myöhemmin diplomia on täydennetty Oulun muidenkin koulujen oppilaiden toimesta. Diplomista löytyvät versiot 1.–2. luokille, 3.–4. luokille sekä 5.–6. luokille. Mikäli koulullasi on käytössä Qridi, löytyy diplomi sieltä sähköisenä versiona.

Liikuntadiplomin tehtävät ovat täysin oppilaiden ideoimia, minkä ansiosta ne ovat olleet oppilaille todella mieluisia. Tehtävät ovat kaikkien toteutettavissa. Niiden suorittaminen ei vaadi ohjaajaa, kalliita välineitä tai erityisiä liikuntapaikkoja. Tehtävät kannustavat oppilaita liikkumaan ja leikkimään myös kavereiden ja perheen kanssa. Tehtäviä voi käyttää myös liikuntaläksyinä sekä aktiivisuuden herättäjinä oppilaiden vapaa-ajalle.

Oppilaat voivat suorittaa tehtäviä omaan tahtiinsa koko lukuvuoden ajan. Suoritetut tehtävät merkitään joko Qridiin tai tulostettuun vihkoon, joista opettaja voi seurata haasteiden edistymistä. Keväällä opettaja voi tulostaa diplomit oppilaille, jotka ovat läpäisseet haasteen eri tasoilla.

Katso videolta, miten liikuntadiplomi toimii.

Ota tulostettavat tehtävävihkot ja diplomit käyttöösi:

 

Qridi-logo. Liikkuva yläkoulu-logo.

Takaisin sivun alkuun