Kasvikset

Kasvisten syöminen pitää virkeänä ja auttaa pysymään terveenä. Kasvikset
pitävät olon myös pitkään kylläisenä, jolloin nälkä ei pääse heti yllättämään.
Kasviksia ovat erilaiset vihannekset, hedelmät, marjat ja juurekset. Niitä voi
syödä tuoreena, pakastettuna ja keitettynä.

Kuusi kourallista ja viittä väriä kasviksia

Päivässä tulisi syödä kuusi kourallista eli puoli kiloa kasviksia. Se onnistuu,
kun syö erilaisia kasviksia jokaisella päivän aterialla vähintään oman kourallisen verran.

Erivärisistä kasviksista saa erilaisia tärkeitä vitamiineja ja muita hyviä
ravintoaineita. Päivässä tulisikin syödä vähintään viittä eri väriä kasviksia.

Kuusi kourallista erivärisiä kasviksia päivässä tulee kokoon esim. seuraavasti:

  • 1 omena, päärynä tai banaani (punainen, vihreä, keltainen)
  • 1 porkkana tai mandariini (oranssi)
  • 1 tomaatti tai reilu pätkä kurkkua (punainen, vihreä)
  • 1 annos salaattia tai raastetta (vihreä, oranssi, punainen, valkoinen)
  • 1 annos keitettyjä vihanneksia (oranssi, vihreä, valkoinen)
  • 1 annos marjoja (punainen, sininen)

eli yhteensä 6 kourallista eli noin puoli kiloa kasviksia päivässä.

Takaisin sivun alkuun