Liikkuminen ryhmässä

Yksi liikkumisen tärkeimmistä vaikutuksista on hyvä mieli. Monesti koulun jälkeen saattaa väsyttää ja liikkumaan lähteminen tuntuu vaikealta. Usein käy kuitenkin niin, että liikkuessa väsymys unohtuu ja murheetkin saattavat tuntua pienemmiltä treenien jälkeen. Tärkeintä on, että harrastaa sellaista liikuntaa, josta itse pitää. Joillekin on mieluisinta liikkua yksin, toiset taas haluavat ryhmän ympärilleen.

Ryhmän pitäisi olla kaikille jäsenille turvallinen paikka, jossa autetaan, kuunnellaan, luotetaan toisiin ja hyväksytään kaikki. Turvallisessa ryhmässä opitaan parhaiten, koska epäonnistumista ei tarvitse pelätä tai hävetä.
Ryhmässä on hyvä laatia yhteiset säännöt, joiden mukaan toimitaan. Säännöt kannattaa laatia yhdessä, jotta niiden noudattaminen tuntuu kaikista tärkeältä.

Ryhmän yhteishenki vaikuttaa paljon siihen, miten mielellään liikuntaharrastusta halutaan jatkaa. Jos ryhmässä on mukavaa ja sillä on yhteisiä tavoitteita, treeneissä halutaan käydä. Vaikka itsellä sattuisi olemaan huono päivä, muiden innostuneisuus tarttuu ja mieliala kohenee.

TEKOn tehtävä

  • Jakautukaa ryhmiin.
  • Jokainen ryhmä keksii viisi tärkeintä sääntöä, joita turvallisessa ryhmässä pitäisi noudattaa.
  • Ryhmä voi kirjoittaa, piirtää tai näytellä säännöt.
  • Lopuksi jokainen ryhmä esittelee sääntönsä. Tuliko ryhmissä samoja sääntöjä?
  • Laaditaan tuotosten pohjalta säännöt omille liikuntatunneille.
Takaisin sivun alkuun